tiistai 29. huhtikuuta 2014

UUSIEN NEUVOTTELUKUNTIEN VALINTA TOIMIKAUDEKSI 2014-2017

Viite: Mikkelin kaupungin sivistystoimen toimintasääntö 2.1.


UUSIEN NEUVOTTELUKUNTIEN VALINTA TOIMIKAUDEKSI 2014-2017

Mikkelin kaupungin sivistystoimen toimintasäännön kohdan 2.1 mukaan kodin ja koulun yhteistyön edistämistä ja koulun kehittämistä varten kullakin koululla on Anttolan koulua, Haukivuoren koulua ja Mikkelin lukion Haukivuoren ja Puumalan toimipisteitä lukuun ottamatta neuvottelukunta. Neuvottelukuntien tehtävänä on toimialansa mukaan:
‑toimia yhteistyölinkkinä työelämään ja tässä tarkoituksessa tuoda oppilaitoksen opetustyöhön ja opetussuunnitelmiin työelämän näkemykset ja kannanotot,
- toimia koulun ja kodin välisen yhteistyön edistäjänä, ja osallistua koulun kehittämistyöhön,
-antaa koulun/oppilaitoksen toimintaan liittyviä lausuntoja ja tehdä esityksiä.

Neuvottelukuntaan kuuluu oppilaiden vanhempien edustajia, opettajakunnan edustaja, koulun muun henkilökunnan edustaja ja 7-9 luokkien kouluissa sekä lukioissa oppilaskunnan edustaja. Mikkelin lukion neuvottelukuntaan nimetään lisäksi kaksi Puumalan edustajaa (1 opettaja ja 1 huoltaja). Neuvottelukunnan vanhempia edustavien jäsenten lukumäärä on koulun koosta riippuen 5‑7 jäsentä. Kullekin jäsenelle valitaan henkilökohtainen varajäsen.

Vanhempien edustajat valitaan koulun rehtorin koolle kutsumassa vanhempainkokouksessa, muut edustajat valitsee ko. henkilöstöryhmä keskuudestaan ja oppilaskunnan edustajan oppilaskunta.

Neuvottelukunnan toimikausi on kolme (3) vuotta. Kouluilla voi perustellusta syystä olla myös yhteinen neuvottelukunta.

Neuvottelukunnan järjestäytymiskokouksen kutsuu koolle koulun rehtori/johtaja. Neuvottelukunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä sihteerin.

Koulun rehtori/johtaja toimii neuvottelukunnan pysyvänä asiantuntijajäsenenä. 7.‑9. luokkien kouluissa ja lukiossa nuorisovaltuuston nimeämällä edustajalla on oikeus olla läsnä neuvottelukunnan kokouksissa ja käyttää niissä puhevaltaa.

Neuvottelukunnan kokousmenettelyissä ja päätöksenteossa noudatetaan Mikkelin kaupungin hallintosäännön määräyksiä. Asiat käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltija esittelyä.


Koska neuvottelukunta ei ole kuntalain tarkoittama kunnallinen toimielin, ei neuvotteluntien valinnassa sovelleta lakia naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta (kunnallisissa toimielimissä, valtuustoja lukuun ottamatta, tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, ellei erityisestä syystä muuta johdu; TasaAL 17.2 1995/206 § 4).

Vanhempainkokouksen yhteydessä tai viimeistään ensimmäisessä neuvottelukunnan kokouksessa tulee valituille jäsenille ja varajäsenille luovuttaa täytettäväksi lomake ”Neuvottelukunnan jäsenen/asiantuntijan perustiedot”. Samalla lomakkeella voi myös ilmoittaa luottamustoimen poiston. Lomake on tämän kirjeen liitteenä. Täytetyt lomakkeet toimitetaan Kunnan Taitoa Oy:n palkka-asiantuntija Kirsi Kotilaiselle.

Neuvottelukuntien jäsenet voivat edelleen luopua kokouspalkkioistaan koulun hyväksi. Tämä edellyttää kirjallista ilmoitusta, jonka voi tehdä liitteenä olevalla lomakkeella.

Neljännesvuosittain Kunnan Taitoa Oy:n toimittamiin kokouspalkkiolistoihin merkitään kunkin kokouspalkkioista luopuneen kohdalle ”luopunut”

Säästyneillä kokouspalkkiovaroilla tehtyjen hankintojen tositteisiin on merkittävä maininta ”neuvottelukunnan kokouspalkkiovaroistaNämä laskut hyväksyy talouspäällikkö

Raimo Parviainen
hallintosihteeri

Ei kommentteja: